Srebrenik.NET / Zanimljivosti / Tuzla: 27-godišnjakinja svoju tek rođenu bebu utopila u WC šolji

Tuzla: 27-godišnjakinja svoju tek rođenu bebu utopila u WC šolji

Vrata toaleta gdje se desilo čedomorstvo

Novorođenče koje je 4. jula pronađeno u toaletu Službe hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla je ubijeno, nakon što je bilo živo od pet do deset minuta, potvrđeno je obdukcijom.

Zbog sumnje da je počinila čedomorstvo, najvjerovatnije utapanjem bebe, kantonalni tužilac Alija Šukalić donio je naredbu za provođenje istrage protiv Vahide B. (27) iz Tuzle, potvrđeno je jučer iz Tužilaštva TK.

Vahida B. je, kao što smo već pisali, zatražila ljekarsku pomoć u Domu zdravlja Tuzla zbog navodnih bolova u bubrezima. Nakon što je dobila lijekove otišla je do toaleta gdje se porodila. Kako navodni bolovi u bubrezima nisu prestajali, Vahida B. je prevezena u UKC Tuzla. Po njenom odlasku uposlenici Doma zdravlja Tuzla pronašli su u WC šolji mrtvo novorođenče muškog spola.

– Vještak sudske medicine dao je mišljenje da je smrt nastupila nasilnim putem uslijed utapanja, kao posljedice udisanja tečnosti u donji dišni trakt. Novorođenče je, prema mišljenju vještaka, u životu bilo od pet do deset minuta – kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

dnevniavaz.ba

Ostavi komentar