Tužilaštvo zatražilo veću kaznu za bivšeg ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića, odbrana oslobađanje

Pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine, Tužilaštvo BiH je zatražilo da se Sadiku Ahmetoviću, ranije osuđenom na šest mjeseci zatvora zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, poveća kazna zatvora, dok je njegova odbrana tražila oslobađanje od optužbi ili ponavljanje postupka.

Kako su naveli iz Tužilaštva ostaju po zahtjevu da se Ahmetoviću, koji je  prvostepenom presudom Suda BiH osuđen na šest mjeseci zatvora zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, poveća kazna, dok odbrana traži da se presuda poništi i njihov branjenik oslobodi optužbi.

Ahmetović se optužnicom tereti da je kao ministar sigurnosti od kraja 2011. do septembra 2012. godine, kako bi pribavio nezakonitu imovinsku korist Adnanu Bektiću, potpisao s njim četiri ugovora o djelu, da bi stvorio privid da on obavlja poslove i zadatke koji se odnose na izradu dokumentacije, prikupljanje podataka, pripremu strateških planova i informacija o stanju sigurnosti u pojedinim oblastima, među kojima su organizovani kriminal, terorizam, javni red i mir, kao i druge poslove iz djelokruga Ministarstva sigurnosti BiH.

The post Tužilaštvo zatražilo veću kaznu za bivšeg ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića, odbrana oslobađanje appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Tužioci zatražili formiranje predmeta protiv Milorada Dodika

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zatraženo je hitno formiranje predmeta zbog medijskih istupa člana Predsjedništva …

Domaćinstva u regionu godišnje bace više od 1,8 miliona tona hrane

Pod sloganom “Naše akcije su naša budućnost – bolja proizvodnja, bolja ishrana, bolje okruženje i …