Tužilaštvo Srbije će tražiti pritvor za Edina Vranja

Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj dao je jutros prvi iskaz u Beogradu, a ne jučer kako su prenijeli pojedini mediji.

Ova informacija potvrđena je portalu Radiosarajevo.ba u Advokatskoj kancelariji Rešidović u Sarajevu, koja zastupa Vranja u Bosni i Hercegovini.

Vranju je, kako što je poznatom, dodijeljen advokat Boris Zorko koji je bio prisutan prilikom davanja iskaza. Beogradski advokat radi na ovom slučaju u koordinaciji sa Advokatskom kancelarijom Rešidović u Sarajevu.…  / Oglasili se iz Tužilaštva BiH povodom hapšenja Edina Vranja

Kako saznajemo, Tužilaštva za ratne zločine Srbije će tražiti određivanje pritvora za Edina Vranja.

Također, iz Advokatske kancelarije Rešidović su potvrdili za Radiosarajevo.ba da se Vranj u Srbiji tereti za ista djela za koja je ranije u njegovom slučaju obustvaljena istraga.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je ranije saopćilo da je postupalo na osnovu prijave dostavljene od nadležnih policijskih organa protiv više osoba koja se odnosi na navode o ratnim zločinima počinjenim nad žrtvama srpske nacionalnosti u zgradi ZOIL-a u Goraždu 1993. i 1994. godine.

“U navedenom predmetu podignuta je optužnica protiv više osoba i suđenje je u toku. U odnosu na prijavljenog Edina Vranja i još nekoliko osoba 26. decembra 2018. godine donesena je naredba o neprovođenju istrage, na koju u odnosu na prijavljenog Edina Vranja nije bio izjavljen prigovor”, saopćeno je.

Vranj je treći uhapšeni građanin Bosne i Hercegovine koji je uhapšen i trenutno se nalazi u srbijanskim zatvorima. U junu 2018. uhapšen je Husein Mujanović, zapovjednik zatvora u Hrasnici, a u novembru 2019. vojnik Osman Osmanović.

Mujanović je u međuvremenu osuđen na 10 godina zatvora

Objava Tužilaštvo Srbije će tražiti pritvor za Edina Vranja pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

VSTV / Potvrđena odluka o smjeni Gordane Tadić

U Visokom sudskom i tužilačkom vijeću na današnjoj sjednici Drugostepene disciplinske komisije izglasana je smjena Gordane Tadić glavne …

U BiH izdato 46.229 ličnih karata i pasoša u kojima stoji oznaka “XX”

Iako ne postoji precizno objašnjenje zbog kojeg je u BiH izdato 46.229 dokumenata u kojima …