Tužilaštvo BiH traži još 60 dana pritvora za Zijada Mutapa i Hasana Dupovca

Tužilaštvo BiH zatražit će još dva mjeseca pritvora za dvojicu osumnjičenih za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju “Dženan Memić”.

Riječ je o Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu koji se terete da su prikrivali dokaze o okolnostima Dženanove smrti.

“Zatražit ćemo još 60 dana pritvora i najvjerovatnije ćemo sutra uputiti taj prijedlog”, rekao je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Nekadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS Hasan Dupovac i otac Alise Mutap Zijad Mutap uhapšeni su 1. februara, nakon čega im je određen pritvor koji, prema rješenju Suda BiH, može potrajati do 1. marta.

Mutapu i Dupovcu pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze.

Tužilac je također naglasio da postoji opasnost od narušavanja javnog reda i mira ukoliko se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Podsjetimo da je Dženan Memić stradao prije pet godina, a da se porodica od tada bori da dokaže da je riječ o ubistvu, te da se njegove ubice i nalogodavci privedu pred lice pravde.

Objava Tužilaštvo BiH traži još 60 dana pritvora za Zijada Mutapa i Hasana Dupovca pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Poznat termin dženaze doktoru Ibrahimu Zukiću

Dženaza doktoru Ibrahimu Zukiću koji je preminuo nako kraće i teške bolesti, biće obavljena sutra. …

Kantonalni derbi u Mejdanu: Sloboda dočekuje Gračanicu

Rukometni klub Sloboda danas je na press-konferenciji najavio utakmicu 24. kola Premijer lige Bosne i …