Turska od danas uvodi nova ograničenja, policijski sat svakog dana

Erdoan je rekao da je ljudima od 20 godina i mlađima, kao i onima koji imaju 65 i više godina, zabranjeno korištenje javnog prijevoza.

Pojačavajući mjere protiv drugog talasa pandemije COVID-19, Turska je u ponedjeljak uvela nova ograničenja, uključujući policijski sat za radne dane i vikend.

– Policijski sat primjenjivat će se svakog radnog dana od 21:00 sat naveče do 5:00 sati ujutro – rekao je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u glavnom gradu Ankari, prenosi Anadolija.

Kazao je da će, takođe, biti uveden policijski sat za vikend, od petka od 21:00 sat do 5:00 sati u ponedjeljak.

Erdoan je rekao da je ljudima od 20 godina i mlađima, kao i onima koji imaju 65 i više godina, zabranjeno korištenje javnog prijevoza.

Turska je 20. novembra najavila djelimični policijski sat za vikend od 20:00 sati naveče do 10:00 sati ujutro i druga ograničenja širom zemlje koja pomažu u zaustavljanju širenja virusa.

Kako je drugi talasa virusa počeo ove jeseni, zemlje širom svijeta ponovno su uvele ograničenja u interesu javnog zdravlja.

(Dnevni avaz)

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]