Turković: Širom svijeta raste svjesnost da se u BiH radi o sigurnosnom izazovu i prijetnji

Apsolutno je opravdano i razumljivo da SAD i međunarodna zajednica prepoznaju ozbiljnost događaja u manjem entitetu kojima se raspiruje mržnja i unosi strah, posebno među povratnike, te se traži od nadležnih organa da rade svoje posao, ocijenila je zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, ministrica vanjskih poslova Bisera Turković.

“Među našim partnerima i prijateljima širom svijeta raste svjesnost da se u BiH radi o sigurnosnom izazovu i prijetnji, te da se stvari trebaju tretirati prvo na takav način,” ocijenila je Turković.

Naglasila je da političke izazove, reforme i obaveze koje su pred nama svakako trebamo rješavati dijalogom unutar institucija, ali ne može niti će biti pregovora kada je u pitanju sigurnost, teritorijalni integritet i suverenost, poštivanje zakona i sudskih presuda.

The post Turković: Širom svijeta raste svjesnost da se u BiH radi o sigurnosnom izazovu i prijetnji appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

POZIV ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Fondacija zajednice Gradačca poziva poljoprivredne proizvođače na konsultativni okrugli sto na temu: “Prevazilaženje barijera za …

Bahrudin Ahmetagić: Do kada će građani čekati poniženi u redovima za markice?

Svake godine ista slika, dugi redovi građana širom TK pred poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja koji …