Tradicionalni sajam “Zlatne ruke žena kraljevskog grada”

U organizaciji Udruženja žena “Diva” Srebrenik, a povodom obilježavanja 21. juna, Dana grada Srebrenika, ovog ljeta će biti održan četvrti po redu ljetni sajam pod nazivom “Zlatne ruke žena kraljevskog grada”. Sajam će se održati u utorak, 18. juna, na gradskom trgu u Srebreniku. Iz godine u godinu, ovaj sajam postaje sve popularniji i posjećeniji, privlačeći ne samo udruženja iz Srebrenika, već i goste iz drugih gradova Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine. Posjetioci će i ove godine imati priliku razgledati i kupiti razne proizvode koje su izradile vrijedne ruke žena kraljevskog grada, uključujući rukotvorine, suvenire, ručne radove i tradicionalna jela.

Prijave za sajam su otvorene, a svi zainteresirani koji žele biti dio ove prekrasne manifestacije mogu se prijaviti do 10. juna pozivom na broj telefona 062 931 388.

Inače, Udruženje žena “Diva” Srebrenik djeluje od 2018. godine i do sada je imalo zapažene rezultate na polju promovisanja aktivnosti žena Srebrenika kao i samog grada.

Također provjerite

Projekt opremanja objekata mjesnih zajednica u Srebrenik

Grad Srebrenik započeo je značajan projekt opremanja objekata mjesnih zajednica, čime se po prvi puta …

Uvod u računarske mreže: Korištenje mreža u UNIX sistemima

Uvod u računarske mreže: Korištenje mreža u UNIX sistemima Uvod UNIX sistemi su poznati po …