Srebrenik.NETwork

Teska saobracajna nesreca u Behramima

Tvrđava Gradina Srebrenik

Poginuo Elmedin D., tri osobe povrijeđene

Dvadesetšestogodišnji Elmedin D. iz Naselja Brda, općina Srebrenik smrtno je stradao, dok su njegove saputnice dvadesetogodišnja Merima A. i osamnaestogodišnja F.A., obje iz Donje Lohinje, općina Gračanica, zadobile povrede u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 1:45 sati u mjestu Behrami, općina Srebrenik.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovali Elmedin D. koji je upravljao automobilom “Golf III” (LJ-35-8CT), Damir D.(22) iz Srebrenika, koji je upravljao automobilom “BMW”,(060-O-740) i Ahmedin M.(24) iz Lukavca, koji je upravljao automobilom “Honda”(369-K-525).

U ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao vozač Elmedin D., dok su njegove saputnice Merima A. i F.A. zadobile povrede o čijem stepenu se ljekari UKC Tuzla nisu izjasnili. Vozač “BMW” Damir D. također je upućen u UKC Tuzla gdje mu je ukazana pomoć. Uviđaj na mjestu događaja izvršili su kantonalni tužioc i službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik.

Uzrok nesreće će se utvrditi nakon što vještak saobraćajne struke dostavi odgovarajući izvještaj Kantonalnom tužilaštvu a na osnovu naredbe dežurne kantonalne tužiteljice Gordane Tadić. Dežurna tužiteljica je, nakon što je obaviještena od ovlaštenih službenih lica PS Srebrenik, izašla na mjesto događaja radi uviđaja. Izdata je i naredba za nalaz obdukcije, te krvi i urina poginule osobe, kao i nalaz krvi i urina Damira D. koji se u automobilu ˝BMW˝ kretao iz suprotnog smjera u svojoj kolovoznoj traci. Nakon dostavljanja odgovarajućih izvještaja vještaka i PS Srebrenik će biti donešena konačna tužilačka odluka.

tip.ba

Exit mobile version