TeraDrive SSD-ovi: oni koje želite imati

Nova serija TeraDrive CT SSD-ova iz američke firme SuperTalent su oni koji želite imati. Sa novim SandForce 1222 kontrolerom, ovo su diskovi koji do kraja iskorištavaju propusnost SATA II 3 Gbps sabirnice. Deklarisani su na 285 / 275 MB/s propusnost u čitanju, odnosno pisanju podataka (osim 60 GB modela), što je daleko brže i od proslavljenih Intel G2 diskova.

TeraDrive diskovi podržavaju TRIM, te imaju ugrađeno “čišćenje smeća”, odnosno samočišćenje obrisanih memorijskih ćelija kako performanse ne bi degradirale sa korištenjem.

Diskovi se mogu kupiti u kapacitetima od 60, 120, 240 i 480 GB po cijeni od 200, 350 i 670 USD, dok je 480 GB model naveden kao “na poziv”. SuperTalent ističe RAISE tehnologiju koja poboljšava izdržljivost i dugotrajnost diskova, te unaprijeđeni firmware za SandForce 1222 kontroler.

Ovo su savršeni modeli za najzahtjevnije korisnike, ukoliko možete izdvojiti ovoliko novca za brzi boot ili aplikacijski disk.

Izvor: Info.ba

Super Talent Technology – SSD

Pogledaj i ovo

Uvezati harddisk spojen na router sa linux mašinom

Jedan odličan router koji koristim već 5 godina je od firme AVM Fritzbox 7490. Odličan router za privatnu upotrebu koji nudi sve što napredniji korisnik treba. Ali ...

Pojašnjenje u vezi Javnog poziva poreznim obveznicima koji ostvaruju prihode iz inostranstva

Povodom napisa u medijima „Da li će se zaista plaćati porez na doznake  dijaspore”, „Porezna  …

Komentariši