Srebrenik.NET / Tehnologija / Info Vijesti / Upoznajte Bosnu i Hercegovinu putem portala Visit My Country

Upoznajte Bosnu i Hercegovinu putem portala Visit My Country

Najznačajnije kulturno-historijske znamenitosti Bosne i Hercegovine, turističke atrakcije, muzeji i mnoštvo drugih sadržaja od sada će biti dostupni milionima ljudi širom svijeta putem portala Visit My Country.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

U Hotelu Evropa u Sarajevu danas je prezentiran jedinstveni turistički internet portal www.vmc.ba na kojem posjetioci mogu na jednom mjestu saznati sve o najatraktivnijim turističkim destinacijama u našoj zemlji, saznati njihovu historiju i kulturu te pronaći odgovarajući smještaj, zahvaljujući mnoštvu fotografija, virtualnih prezentacija, videoklipova….

Idejni tvorac projekta Mario Gerussi kazao je da je ideja za projekt nastala nakon što je Visit Bosnia and Hercegovina doživio svjetski uspjeh.

“Dobili smo ponudu da isti projekt radimo za druge zemlje svijeta pa smo napravili univerzalni projekt koji se zove Visit my Country. Projekt je namijenjen prezentaciji turizma Bosne i Hercegovine, želimo na najljepši i inovativan način pokazati ljepote Bosne i Hercegovine. Projekt Visit My Country predstavlja zemlju u najljepšem svjetlu”, istaknuo je Gerussi.

Mario Gerussi (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Mario Gerussi (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Najveća inovacija je turistička berza namijenjena komunikaciji turističkih radnika, agencija i hotela. “Želimo da ujedinimo turistički sektor i pomognemo u kreiranju i nalaženju ponuda”, kazao je Gerussi.

Na portalu Visit My Country Bosnia and Herzegovina možete naći više od 8.000 fotografija, 800 virtualnih objekata sa više od 15.000 virtualnih slika i 650 videoklipova.

Gerussi je naglasio da su projekt realizirali sami, jer je “raditi sa državom malo teže”. Projekt je komercijalnog karaktera, ali samo za one koji posluju komercijalno.

“Hotel, naprimjer, treba platiti reklamu, ali za taj novac mi njemu ne nudimo banner već niz usluga i mogućnost plasiranja ponude i da bude prisutan na turističkoj berzi, a sve ostalo, predstavljanje gradova, priča i muzeja mi sami finansiramo”, zaključio je Gerussi.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Klix.ba)

Ostavi komentar