Srebrenik.NET / Tehnologija / Info Vijesti / Koliko su ozbiljne vijest sa internet portala

Koliko su ozbiljne vijest sa internet portala

:)

“Ne vjerujem ni jednoj statistici koju nisam sam krivotvorio.” – rečenica je koja se pripisuje Vinstonu Čerčilu, premijeru Velike Britanije i jednom od najpoznatijih političara 20-og vijeka. Danas imamo pristup informacijama u dva klika, dovoljno je da imamo malo bolji telefon i internet vezu. Svega i svačega možemo da nađemo uz pomoć interneta. Kako napraviti špagete, napisati pjesmu ili prvi program a i smještaj na Vlašiću je samo jedan klik daleko.
U moru informacija koje nam se serviraju treba dobro da provjerimo što nam se to nudi. U većini slučajeva je dovoljno da uključimo zdrav ljudski razum i pristupimo tim informacijama sa malom dozom nepovjerenja. Provjerimo, pročitamo i razmislimo o tome što smo pročitali.

Odlučio sam da se našalim za 1. April sa našim posjetiteljima i da napišem opet neki tekst koji će podijeliti i sa prijateljima. Tekst koji sam napisao je o navodnim novim cijenama letova sa tuzlanskog aerodroma :

“Nove cijene letova za Europu sa tuzlanskog Aerodroma – ko je lakši manje plaća”

Kvaka je u dijelu gdje sam pisao da će navodno bolje proći korisnici koji imaju Body Mass Index od 20 🙂 i da će oni plaćati manju cijenu leta. 🙂 Dosta čitalaca je u komentarima na Fejsbuku naravno odmah “otkrilo” malo prvo-aprilsku šalu ali ima i par web portala koji su vijest prenijeli bez komentara.

Evo samo nekoliko linkova:

http://www.fokus.ba/279902/biznis/wizzair-od-ponedjeljka-nove-cijene-letova-sa-tuzlanskog-aerodroma/

http://vijesti-dana.com/2016/04/03/wizzair-od-ponedjeljka-nove-cijene-letova-sa-tuzlanskog-aerodroma/

http://tip.ba/2016/04/03/wizzair-od-ponedjeljka-nove-cijene-letova-sa-tuzlanskog-aerodroma/

http://www.bh-index.com/wizzair-od-ponedjeljka-nove-cijene-letova-sa-tuzlanskog-aerodroma/

http://rtv7.ba/arhive/70955

http://www.jajce-online.com/wizzair-od-ponedjeljka-nove-cijene-letova-sa-tuzlanskog-aerodroma/

Sljedeći puta čitajte vijesti malo bolje, uključite vaš zdrav razum i uživajte u blagodetima Interneta i naravno citat sa početka teksta nije od Vinstona Čerčila.