Teferič – korida u centru Srebrenika neće biti održana?!

Nakon sinošnjeg poziva naše redakcije od strane glavnog organizatora Gradskog teferiča – koride na pomoćnom igralištu u Srebreniku, koji su tvrdili da imaju svu adekvatnu i potrebnu dokumentaciju, došli smo do informacija da isti ti organizatori ne posjeduju niti jednu od bitnih dozvola, dozvola Općine i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Naime, nakon objavljenih plakata koji najavljuju gradski teferič – koridu, na društvenoj mreži facebook digla se velika prašina oko lokacije održavanja istog. Nakon stotine, objava, manja grupica građana naše Općine odlučila je stati iza organizacije protesta koji negoduju održavanje koride na pomenutoj lokaciji. Predstavnici neformalne grupe su danas imali sastanak sa načelnikom Općine Srebrenik, dr. Omerović Nihadom i njegovim zamjenikom koji su im iznijeli svoja mišljenja o dešavanjima koja slijede u Srebreniku.

Kako saznajemo, Načelnik je izdao svim opštinskim službama naređenje da se provjeri da li je neko iz opstinških službi izdao odobrenje za održavanje Gradskog teferiča, te su nam potvrdili da niti jedna općinska služba nije izdala nikakvu dozvolu koja ima veze sa pomenutim dešavanjem. Omladinskom fudbalskom klubu “Gradina” opštinske službe su uputile dopis o izjašnjenju da li su izdali odobrenje za korištenje pomoćnog gradskog terena (ukoliko jesu, načelnik je istaknuo da odgovorno tvrdi da će snositi sankcije).

Načelnik općine je kontaktirao kantonalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te dobio informaciju da ni oni nisu izdali niti jednu dozvolu za pomenuto dešavanje, što znači da organizatori nemaju nikakvo odobrenje, osim moguće saglasnosti OFK “Gradina” za korištenje lokacije.

Opštinski inspektor obići će narednih dana pomoćni gradski stadion u Srebreniku i zabilježiti radove ukoliko su pokrenuti, te će se odgovarati i za to, riječi su načelnika sa današnjeg sastanka predstavnika neformalne grupe.

Pogledaj i ovo

SD BiH nastupa samostalno

KANTONALNA ORGANIZACIJA SDBiH SARAJEVO Sarajevo 05.08.2020. – Nakon najave da će Socijaldemokrate BiH na predstojećim …