Svečano pušten u rad lift u MSŠ Srebrenik

U prostorijama Mješovite srednje škole Srebrenik danas je na svečan način pušten u rad lift koji je instaliran u objektu ove ustanove, a koji je, kako je rečeno, i prvi ugrađeni lift u jednoj srednjoj školi na području Tuzlanskog kantona.

Realizaciju ovog projekta u potpunostio je finansirala Vlada TK, odnosno resorno Ministarstvo obrazovanja i nauke, a ministrica Fahreta Brašnjić je istakla kako je ovo jedan veliki korak kada je u pitanju inkluzija svih učenika u obrazovni proces te da će jedan ovakav projekat dati dodatni podstrek djeci sa posebnim potrebama da nastave svoje obrazovanje.

Direktor JU MSŠ Srebrenik Mehmedalija Smajlović rekao je kako je projekat ugradnje lifta u školskim prostorijama izveden u rekordnom roku, a da će ga osim djece sa posebnim potrebama moći koristiti i svi drugi učenici,zaposlenici i roditelji koji imaju probleme u kretanju.

Osim ovog projekta koji je svakom učeniku omogućio pristup u sve učionice u školi, u proteklom periodu je završena i ugradnja razglasa u školi te još nekoliko projekata koje su pomogli i srebrenički privrednici.

Objava Svečano pušten u rad lift u MSŠ Srebrenik pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Članovi atletsko rekreativnog kluba Silver arrows trčali Unusual Marathon Sarajevo

U surovim uslovima sarajevske zime, uprkos niskim temperaturama juče je održan BH TELECOM Unusual Marathon u Sarajevu. …

Privremeno skinuta blokada, kreće isplata plata rudarima Breze i Zenice

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine (PUFBiH) odblokirala je samo privremeno bankovne račune zavisnih društava …