Suljkanović: 5 miliona KM za nove projekte u Srebreniku

Povodom Dana općine Srebrenik, delegacija Vlade predvođena premijerom TK Jakubom Suljkanovićem prisustvovala je danas svečanoj sjednici Općinskog vijeća i položila cvijeća na spomen obilježjima.

Obrativši se prisutnima ovom prigodom, premijer Suljkanović je svim građanima uputio čestitke povodom obilježavanja Dana Općine, te kazao da, i pored brojnih problema s kojima se susreće, Srebrenik iz dana u dan postaje razvijeniji s realnim perspektivama još bržeg razvoja.

“Njegovog značaja i uloge u društvenim i ekonomskim odnosima u TK, Vlada je itekako svjesna. Dokaz toga je naša zajednička realizacija značajnih infrastrukturnih i kapitalnih projekata na području Srebrenika, te podrška koju pružamo u realizaciji svih značajnijih događaja”, rekao je Suljkanović i dodao da će se Vlada TK ove godine za projekte na području Srebrenika izdvojiti više od 5 miliona KM.

Premijer TK u svom je obraćanju posebno je istakao i značaj privrednog razvoja, te stvaranja uslova za privlačenje domaćih i stranih investitora, a time i otvaranju novih radnih mjesta, pri čemu bi prioritet općinskih vlasti trebalo biti formiranje takozvanih poslovnih zona.

“U tom smjeru razvoja, lokalna uprava i kantonalni nivo vlasti zajedničkim snagama rade na stvaranju povoljnijeg privrednog ambijenta i razvoju infrastrukture. Uglavnom je riječ o projektima rekonstrukcije putne mreže, vodoprivrednih objekata, te projektima usmjerenim na zaštitu i očuvanje životne sredine. Vlada TK će u narednom periodu, u saradnji s Općinom Srebrenik, započeti i neke nove projekte, te kroz razvoj poslovnih zona domaćim i inostranim investitorima nastojati da ponudi znatno povoljnije uslove za pokretanje biznisa i otvaranje novih radnih mjesta, i uopće razvoj Općine”, zaključio je premijer Suljkanović.

 

izvor

Pogledaj i ovo

Ibrahim Zukic SDA

Kandidat za gradonačelnika Srebrenika od strane vladajuće stranke je …

Na svom fejsbuk profilu prije dva dana (11.08.2020) gosp. Ibrahim Zukić objavio je da prihvata …