Stranke na kampanju potrošile 11,3 miliona KM

Političke partije u Bosni i Hercegovini na političku kampanju za Opšte izbore održane u oktobru ove godine potrošile 11.338.000 KM.

Ovo je istaknuto na sjednici Centralne izborne komisije (CIK) BiH koja je razmatrala “Inforamciju o podnesenim postizbornim finansijskim izvještajima političkih stranaka, nezavisnih kandidata i finansiranju izborne kampanje za Opšte izbore 2022. godine”.

Na sjednici je istaknuto da je na izborima učestvovalo 90 politčkih stranaka i 17 nezavisnih kandidata, te da su stranke imale prihod 17.445.000 KM s tim da je najviše prihoda iz budžeta i to 57,6 odsto.

Ono što je zanimljivo jeste da političke partije imaju značajan dio dugovanja i to više od osam miliona maraka.

“Neke političke stranke koje su postale i parlamentarne iskazale su troškove nula KM i to je zanimljivo i predmet za analizu”, rekao je Željko Bakalar, član CIK-a.

Političke partije, prema Izbornom zakonu BiH na kampanju su mogle potrošiti 61 milion KM, dok su nezavisni kandidati mogli potrošiti malo više od šest miliona, međutim samo dva nezavisna kandidata potrošila su po malo manje od 1.000 KM.

Objava Stranke na kampanju potrošile 11,3 miliona KM pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]