Tvrđava Gradina Srebrenik

Srpski policajac snimljen dok šutira mladog Roma

Srpska policija našla se u novom skandalu: naime, na servisu YouTube osvanula je snimka koja prikazuje policajca koji šutira i zlostavlja mladića romske nacionalnosti. MUP Srbije istražuje slučaj.

Na snimci, koja traje oko pola minute, vidi se unutrašnjost ureda, najvjerovatnije u policijskoj stanici. Mladi, kratko ošišani policajac prvo glavom u glavu udara mladog Roma, a zatim ga udara nogom bočno u visini koljena. To ponavlja još jednom, nakon čega ga Rom sklopljenih ruku moli za milost.

MUP Srbije radi na utvrđivanju identiteta snimljenog policajca, kao i ostalih okolnosti vezanih za događaje sa snimke, piše Blic.

Može se zaključiti da su torturi nazočile još najmanje dvije osobe: jedan policajac koji na početku snimke prolazi kroz kadar, kao i osoba koja je sve snimila, a za koju se po glasu može zaključiti da je ženskog spola. No, iz snimke se ne može zaključiti gdje se i kada mučan događaj odvijao, što bi trebala utvrditi istraga MUP-a.

[jwplayer mediaid=”15890”]

Pogledaj i ovo

Knjige - naši dani

Rječnik lokalnih izraza Srebrenika

Izvor: [Rječnik lokalnih izraza Srebrenika](https://www.srebrenik.net/rjecnik/) Stare riječi i izrazi iz Srebrenika i okoline predstavljaju pravi …

Par kreci stan

Pohvalite muža – savjeti

Krečenje stana može biti zahtjevan i iscrpljujući posao, ali je ujedno i prilika da se …

Komentariši