Srebrenik.NET / Aktuelno / Srednjoškolci obilježili svoj dan

Srednjoškolci obilježili svoj dan

Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini Srebrenik i ove godine je obilježio 17.11. – Međunarodni dan srednjoškolaca. Ovaj dan se obilježava u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu 17.11.1939. godine. Studenti su protestovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez prethodnog suđenja.

U četvrtak (16.11.) članovi tima su pripremilli i izradili materijal (majice i transparenti) potreban za 17.11.. Nakon toga, zajedno sa Vijećem učenika MSŠ Srebrenik, održali su radionicu edukativnog karaktera. U petak (17.11.) odali su počast studentima iz Praga mirnom šetnjom i freeze performansom.

“Tog dana smo i anketiranjem učenika izglasali četiri problema srednjoškolaca u našoj zajednici. U sklopu ovog projekta održat će i prezentaciju o ASuBiHu za profesore. Ovogodišnji slogan bio je: „Praksa nam je kriza, trebat će nam viza.“ Raznim aktivnostima na ovu temu, naši srednjoškolci su pokazali da se žele boriti za pozitivne promjene u našem društvu.” – istakla je koordinatorica lokalnog tima Srebrenik, Ema Ibrić.