Srebrenik: Zaštitari i radnik uhvatili razbojnike

Dvojica muškaraca i jedna djevojka pokušali su u srijedu oko 12 sati izvršiti pljačku u Tržnom centru “Bingo” u Srebreniku, ali su njihovu namjeru spriječili zaštitari zaštitarske agencije “Flek” iz Tuzle i jedan od radnika s obližnjeg gradilišta. 
Prema informacijama koje smo dobili na licu mjesta, troje pljačkaša parkiralo je kombi VW Karavela s lijeve stražnje strane ovog tržnog centra. Ušavši u hol, s info-pulta uzeli su kartonsku kutiju u kojoj su se nalazili novčani prilozi za liječenje jedne teško bolesne djevojčice, nakon čega su istrčali napolje i pokušali pobjeći.

Zaštitari Mirhet Salihbašić i Elvedin Hasetović iz Srebrenika uhvatili su na izlazu muškarca i djevojku, dok je drugi muškarac s kutijom pobjegao u pravcu magistralnog puta Tuzla – Orašje. Hasetović je zadržao muškarca i djevojku, dok je Salihbašić svojim vozilom krenuo u potjeru za trećim pljačkašem, a u pomoć mu je priskočio i Admir Dorić, radnik s obližnjeg radilišta.

Nakon što je primijetio potjeru, pljačkaš je odbacio kutiju s novcem i pokušao se sakriti u obližnju vulkanizersku radnju. Uspjeli su, međutim, da ga uhvate, nakon čega su pozvali srebreničke policajce.

Nezvanično saznajemo da su razbojnici iz Živinica. U kombiju kojim su se dovezli do Tržnog centra “Bingo”, uočeno je još nekoliko kutija za humanitarne priloge koje su, vjerovatno, ukrali na nekom drugom mjestu.

(Radio Gla Drine/Dnevni avaz)

Pogledaj i ovo

SREBRENIK: Formiranje trijažnog centra za pregled i smještaj lica

Odlukom Gradskog štaba Civilne zaštite Srebrenik počele pripreme za formiranje trijažnog centra za pregled i …