Srebrenik.NET / Aktuelno / SREBRENIK: Smjene Šefova službi, državni udar na Opštinu Srebrenik

SREBRENIK: Smjene Šefova službi, državni udar na Opštinu Srebrenik

Iako u Srebreniku i izvršnu i zakonodavnu vlast čini SDA, stvari između ova dva organa ne funkcionišu najbolje u posljednje vrijeme.

Posljednji “potres” koji je zadesio ovu podmajevičku opštinu jeste novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji, gdje je blizu 20 uposlenika Javne uprave promijenilo radna mjesta.

Među njima su i tri šefa službi koji su smijenjeni sa ovih pozicija, na kojima su bili posljednjih nekoliko godina.

Tako je s mjesta Službe za prostorno uređenje smijenjen Samir Muratović, iz Službe za zajedničke poslove Ramiz Suljkanović te iz Službe Civilne zaštite Bajro Imširović.

Prema novom Pravilniku njih trojica su raspoređena na druga mjesta i postavljeni su novi šefovi službi i to: Muharem Bajraktarević (prostorno uređenje), Nedim Mujčinović (zajednički poslovi) te Nermin Jašarević (civilna zaštita).

Na ovaj Pravilnik reagovao je kolegij Opštinskog vijeća na čelu sa doktorom Ibrahimom Zukićem, koje je donijelo niz zaključaka, tražeći od načelnika Nihada Omerovića da se ovaj Pravilnik ne objavljuje u Službenom glasniku Općine Srebrenik, dok ne dobije saglasnost od Opštinskog vijeća.

– Načelnik Nihad Omerović je izvršio državni udar. To je klasičan državni udar na Opštinu Srebrenik, kazao je za pressing.ba jedan od smijenjenih šefova Bajro Imširović, te dodao:

– Mi smo obavijestili Upravnog inspektora da reaguje. Ako načelnik Omerović ne postupi po Zahtjevu Opštinskog vijeća, vjerovatno će Sud kazati zadnju.

Također, kolegij Opštinskog vijeća traži da se za prvu narednu sjednicu pripremi Informacija u vezi sa Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji.

Hoće li načelnik Omerović postupiti po zahtjevu kolegija Opštinskog vijeća ili će ostati pri svojoj Odluci,  ostaje da se vidi.

Preuzeto: (M.S./pressing.ba)