(FOTO) SREBRENIK: Održan III memorijalni turnir Adnan Gopo

U nedjelju, 29. jula ove godine održan je III po redu memorijalni turnir u spomen na tragično stradalog našeg sugrađanina i velikog sportistu Adnana Gopu. Turnir u basketu odigran je na košarkaškom terenu kod Prve osnovne škole u Srebreniku na kojem je učešće uzelo 15 ekipa. U veoma uzbudljivim utakmicama sve ekipe su pokazale dopadljivu i atraktivnu igru pa je publika u Srebreniku mogla da uživa u svakoj utakmici.

U prvom polufinalnom susretu susrele su se ekipe “Gopo dream” i “Ajax”, a pobjedu je odnijela ekipa “Gopo dream” rezultatom 7:2. Druga polufinalna utakmica odigrana je između ekipa “Tempoplast” i “Povratak otpisanih” gdje je pobjedu slavila ekipa “Tempoplast” rezultatom 11:4. Prije početka finala, odigrana je utakmica za treće mjesto između ekipa “Ajax” i “Povratak otpisanih” gdje je ekipa “Ajax” rezultatom 10:5 zauzela treće mjesto.

Najzanimljivija utakmica na turniru bila je finalna utakmica u kojoj su se sastale ekipe “Gopo dream” i “Tempoplast. Izuzetno zanimljiva utakmica u kojoj su se ekipe smjenjivale u vodstvu do kraja utakmice. U “drugom dijelu” utakmice momci iz ekipe “Tempolast” ubacuju u veću brzinu i sasvim zasluženo odnose pobjedu rezultatom 6:10 čime postaju pobjednici III Memorijalnog turnira Adnan Gopo.

Nakon odlične igre i izuzetno uzbudljivih utakmica održano je takmičenje u poplarnom bacanju “trica”. U finalu ovog takmičenja našli su se Almedin Salihović sa ubačenih 8 trica, dok je pobjedu odnio Damir Adrović sa ubačenih 9 trica.

Organizatori ovog turnira zahvalili su se svim prijateljima i sponzorima bez kojih ovaj turnir ne bi bio održan, te najavili i IV memorijalni turnir Adnan Gopo za sljedeću godinu.

Pogledaj i ovo

Press OFK Gradina – Predstavljen novi dres povodom 70. godišnjice kluba i idejno rješenje Zapadne tribine

Predstavnici OFK Gradina Srebrenik danas su upriličili prvu ovogodišnju press konferenciju, a povodom prozivke igrača …

SDBiH Lukavac traži smjenu predsjednika Bijedića i raskid koalicije sa SDA

Nakon održane  sjednice proširenog predsjedništva Gradske organizacije SDBiH Lukavac vijećnici u GV Lukavac, gradonačelnik Lukavca i zastupnik u Skupštini TK iz reda Socijaldeokrata BiH uputili su zahtjev organima stranke za smjenu predsjednika Envera Bijedića, raskid koalicije sa SDA i hitno održavanje vanrednog Kongresa.   Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti: ˝Nakon gotovo više od pola godine […]