(FOTO) SREBRENIK: Održan III memorijalni turnir Adnan Gopo

U nedjelju, 29. jula ove godine održan je III po redu memorijalni turnir u spomen na tragično stradalog našeg sugrađanina i velikog sportistu Adnana Gopu. Turnir u basketu odigran je na košarkaškom terenu kod Prve osnovne škole u Srebreniku na kojem je učešće uzelo 15 ekipa. U veoma uzbudljivim utakmicama sve ekipe su pokazale dopadljivu i atraktivnu igru pa je publika u Srebreniku mogla da uživa u svakoj utakmici.

U prvom polufinalnom susretu susrele su se ekipe “Gopo dream” i “Ajax”, a pobjedu je odnijela ekipa “Gopo dream” rezultatom 7:2. Druga polufinalna utakmica odigrana je između ekipa “Tempoplast” i “Povratak otpisanih” gdje je pobjedu slavila ekipa “Tempoplast” rezultatom 11:4. Prije početka finala, odigrana je utakmica za treće mjesto između ekipa “Ajax” i “Povratak otpisanih” gdje je ekipa “Ajax” rezultatom 10:5 zauzela treće mjesto.

Najzanimljivija utakmica na turniru bila je finalna utakmica u kojoj su se sastale ekipe “Gopo dream” i “Tempoplast. Izuzetno zanimljiva utakmica u kojoj su se ekipe smjenjivale u vodstvu do kraja utakmice. U “drugom dijelu” utakmice momci iz ekipe “Tempolast” ubacuju u veću brzinu i sasvim zasluženo odnose pobjedu rezultatom 6:10 čime postaju pobjednici III Memorijalnog turnira Adnan Gopo.

Nakon odlične igre i izuzetno uzbudljivih utakmica održano je takmičenje u poplarnom bacanju “trica”. U finalu ovog takmičenja našli su se Almedin Salihović sa ubačenih 8 trica, dok je pobjedu odnio Damir Adrović sa ubačenih 9 trica.

Organizatori ovog turnira zahvalili su se svim prijateljima i sponzorima bez kojih ovaj turnir ne bi bio održan, te najavili i IV memorijalni turnir Adnan Gopo za sljedeću godinu.

Pogledaj i ovo

Obavještenje o planiranim zastojima (petak i subota)

Dana 27.02.2021. godine (subota) na području: 1. Grada Srebrenika u naseljima: Lipje, Cage, Duboki Potok Škola, Grabovci, Rapatnica, Uroža, Behrami, Šahmeri, Seona, Dedići, Padališta, Donji Moranjci i Drenik u vremenum od 09:00 do 15:00

Poziv građanima za učešće u javnim raspravama

Prva javna rasprava će se održati danas u MP Podorašje sa početkom od 17 sati …