Tvrđava Gradina Srebrenik

Spriječimo uništavanje Majevice

Na 44 Sjednici OV Srebrenik došla nam je Informacija o gazdovanju šumama , od J.P. ” Šume TK” D.D. Kladanj. Ova informacija je za mene lično bila svojevrstan šamar kao Vijećniku u OV Srebrenik i kao građaninu Srebrenika. U toj informaciji je jasno izraženo da ovo J.P. ” Šume TK” D.D. Kladanj , još od 2006 godine ekspolatiše šumska dobra na našem dijelu Majevice bez ikakvih Zakonskih pravila , bez ikakvih Zakonskih procedura. Naime Ustavni sud je još daleke 2006 godine ukinuo sve Zakone koji se tiču šuma , a od te 2006 godine naši izvršni političari nisu uspjeli da se dogovore oko tog Zakona. Međutim ovom J.P. je to išlo samo u korist jer su oni sve ovo vrijeme radili šta hoće i kako hoće, te su sjekli i prodavali šumsko blago i bogatili sebe ( pojedinci ) i svoje političke partije .

Za informaciju ( a prepisano iz informacije koju smo imali na 44 Sjednici OV), u 2011 godini ovo J.P. je sa naše općine izvuklo oko 9.500 m3 raznih sortimenata drveta. Laički to pomnoženo sa nekih 50,00 KM donosi iznos od 475.000,00 KM , a u naš budžet u 2011 godini ovo J.P. je uplatilo 16.200 KM. Ja se pitam po čemu to oni uplaćuju kad nemaju Zakona koji im je odredio pravila po kojima trebaju da posluju.

Ono što me je razočaralo kao čovjeka jeste totalna nebriga naših vijećnika , da li je u pitanju neznanje ili je u pitanju bezobrazluk ja ne mogu da dokučim ali me iskreno ovo vrijeđa. Pa zar se još 2006 godine tadašnje OV nije moglo odrediti i obustaviti djelovanje ovog J.P. iz Kladnja koje upošljava svega 4 čovjeka iz Srebrenika , a na godinu odnese preko milion maraka samo iz Srebrenika. Mogli su , ali nisu htjeli , jer postoji velika vjerovatnoća da neko finansira i izbornu kampanju kroz ovo preduzeće.

Da su htjeli mogli su ovo preduzeće natjerati da sredi puteve na Majevici , da napravi biciklističke staze , pješačke staze , odmarališta , izletišta , međutim ništa od toga nije se desilo , samo su uništili i uništavaju našu Majevicu..

Na svu sreću nije bilo dovoljno Vijećnika iz SDA , pa je informacija vraćena na doradu , a sledeća kada dođe doći će i direktor ovog J.P. Šume TK” D.D. Kladanj da nam objasni zašto nam je sjekao Majevicu 5 godina bez Zakonske podloge  , a mi to sve gledali kao što tele gleda u šarena vrata .

Pogledaj i ovo

REGISTRACIJA AUTA U BOSNI i HERCEGOVINI

Nakon sto uplatite sve sto je potrebno da se auto registruje u BiH, sve te …

TRIBINE – GRADINA

Evo informacije o izgradnji tribina na stadionu u Srebreniku, koja je dostavljena za sledeću sjednicu …

Komentariši