Adela Joldić
Adela Joldić

Titula za Adelu Joldić iz Srebrenika

Adela Joldić
Adela Joldić

Adela Joldić teniserka koja dolazi iz našeg grada, iz dana u dan pokazuje svoj teniski talenat. Da nije sve na rijčima Adela to sprovodi djelima na terenima popularnog “bijelog” sporta, a to pokazuje titula iz daleke Turske. To je turnir koji se igra u okviru Tenis Europe serije za mlađe uzraste. Da je Adela veliki talenat to pokazuje da je na ovom turniru učestvovalo samo 3 predstavnika iz Bosne i Hercegovine, a 1. kolo je igrala protiv Alis GAIVORONSKYTE (6-1, 6-2) pa Darija KRZOVSKA (6-0, 4-6, 6-1). Polufinale ptoriv prve nositeljice Daniela VISMANE (6-2, 5-7, 6-3) i finale protiv moldavke Vitalie STAMAT (4-6, 7-6(0), 6-2).

Dodajmo da je Adela igrala i duble u paru sa Laurom Tomić takođe iz Bosne i Hercegovine ali su nažalost poražene u finalu od Makedonske kombinacije ELENOVA/KRZOVSKA.
Ovim putem upućujemo čestitke našoj Adeli Joldić na fantastičnom rezultatu i želimo joj mnogo sreće u karijeri, naravno da postane broj 1 na WTA listi.

 

 

(Dženan Lelić)

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.

Komentariši