PUTEM STARE SLAVE: Gradina se diže iz pepela – Srebrničani na nogama!

Gradina iz Srebrenika već treću sezonu za redom nastupiti će u Drugoj ligi FBiH Sjever, međutim izgleda da navijači polako mogu početi odbrojavati dane do povratka kluba gdje po svojoj historiji i tradiciji zapravo i pripada.

Nakon velike krize u nekadašnjem premijerligašu iz Srebrenika, proteklih nekoliko sedmica počele su se dešavati velike promjene. Navijači su bili glavni incijator održavanja sastanka sa načelnikom Općine Srebrenik i odabirom nove Uprave, što je na kraju i okončano dolaskom novih ljudi koji su zacrtali jasne ciljeve, a to je povratak na staze stare slave.
Da je ovaj grad željan fudbala i velikih utakmica govori podatak da se u proteklih sedam dana u klub učlanilo više od 200 navijača Gradine i ljubitelja fudbala.
Srebreničani su odlučili pokrenuti akciju kojom bi vratili fudbal u svoj grad i navijače na tribine, a za sada ovom drugaligašu na tome mogu pozaviditi i mnogi veći klubovi.
Iz Uprave Gradine ističu da ne pamte kada je cijeli grad na ovaj način stao uz svoj klub, te da se očekuje prodaja više od 500 članskih kartica s kojima će i ulaz na domaće utakmice tokom cijele sezone biti besplatan. Izgleda da fudbalska euforija ponovo trese Srebrenik, a navijači očekuju da će i igrači dati svoj maksimum i izboriti plasman u Prvu ligu FBiH.

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.