Srebrenik.NET / Sport / Odbojka / Odbojkaši Gradine-Herceg rutinski do tri boda, odbojkašice sa novim porazom

Odbojkaši Gradine-Herceg rutinski do tri boda, odbojkašice sa novim porazom

Piše: Amela Jašić

Objavljeno: 24.11.2014

U petom kolu odbojkaške Superlige FBiH (grupa Sjever) odigranog u nedjelju 23.11.2014 godine u SRC Srebrenik odbojkaši Gradine-Herceg osvojili su bodove, odbojkašice završile sa novim porazom.

_________________________________________________________________________________

OK „GRADINA HERCEG“ – ŽOK „BOSNA“ Kalesija 0 : 3 ( 13 : 25 , 20 : 25 , 23 : 25 )         

Sportska dvorana Srebrenik
Suci: Denis Hrvanović, Nedžad Imamović

Odbojkašice Gradine-Herceg na domaćem terenu su poražene od odbojkašica Bosne. S koliko su želje i žara stigle u Srebrenik gošće su pokazale već u prvom setu. Domaćim odbojkašicama prepustile su tek trinaest poena za sigurnih 1:0. Zatim su uslijedila dva nova seta, u kojima su odbojkašice Gradina-Herceg pružile veći otpor ali su ipak izgubile i te setove.

Sa novim porazom odbojkašice Gradine-Herceg ostaju na predzadnjem 6.mjestu, iza kojih se sa bodom manje nalazi samo ekipa Žepča.

TABELA NAKON 5-og KOLA
SUPERLIGA FBIH ZA ŽENE (GRUPA SJEVER)

tabela z

_________________________________________________________________________________

OK „GRADINA HERCEG“ – OK „SREDNJOŠKOLAC“  3 : 0 (25 : 21 , 25 : 15 , 25 : 20)

Sportska dvorana Srebrenik
Suci: Nedžad Imamović, Denis Hrvanović

Sad već rutinsku pobjedu, pod vodstvom Kemala Bašića, odbojkaši Gradine-Herceg ostvarili su u susretu 5. kola. Iako se očekivala teža utakmica, s obzirom da su gosti iz Banovića bili drugoplasirana ekipa, dobro raspoloženi i uigrani odbojkaši Gradine-Herceg nisu dozvolili da se pomaknu sa prvog mjesta na tabeli, te su sa uvjerljivih 3:0 postigli novu pobjedu. Rezultat prvog i trećeg seta pokazuje malu rezultatsku neizvjesnost, no zapravo su Srebreničani cijeli susret kontrolirali rezultat.

Nakon 5-og kola sa ukupno 14 bodova ekipa „Gradine-Herceg“ se nalazi na prvom mjestu, sa 2 boda više od trenutno drugoplasiranog OK „Napredak“.

TABELA NAKON 5-og KOLA
SUPERLIGA FBiH ZA MUŠKARCE (GRUPA SJEVER)

tabela m