Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović upriličio prijem za predstavnike KK Gradina i FK Seona

U povodu izuzetnih sportskih rezultata koje su postigli u protekloj takmičarskoj sezoni, načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović upriličio je svečani prijem za igrače i rukovodstva FK „Seona“ i KK „Gradina“. Upitivši iskrene čestitke za vrhunske sportske rezultate, načelnik Omerović je posebno naglasio da su sportisti koji postižu zapažene rezultate najbolji ambasadori svoga grada. –„Uprkos ogromnim problemima u našem društvu, možemo krupnim koracima krenuti naprijed samo ako iskoristimo sve potencijale i ako postoji iskrena namjera među ljudima. Ovu tezu na najbolji način potvrđuju ova dva sportska kolektiva koja su, iskoristivši sve ljudske potencijale, s relativnom malim finansijskim sredstvima, postigla vrhunske takmičarske rezultate“, istakao je načelnik Omerović.

Iako egzistira u jednoj relativno maloj seoskoj sredini, zahvaljujući podršci  lokalnih privrednika i općinskih vlasti, FK „Seona“ u protekloj sezoni izborila je plasman u Drugu nogometnu ligu Federacije BiH. Košarkaški klub Gradina, iako osnovan tek prije šest godina, ove godine je po treći put izborio plasman u samu završnicu A-1 lige Košarkaškog saveza Federacije BiH.

Svojim sportskim rezultatima, rečeno je na prijemu, rukovodstva i igrači ovih klubova pokazali su da se i sa skromnim finansijskim sredstvima, uz puno truda i entuzijazma, mogu postići zavidni sportski rezultati.

Pogledaj i ovo

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]

Servisne informacije za 04. septembar

VATROGASCI – U protekla 24 sata PVJ Srebrenik imala je 3 tehničke intervencije na dostavi vode za piće u MZ Tinja Gornja i MZ-Potpeć. HITNA SLUŽBA – U Službi hitne medicinske pomoći obavljena 124 pregleda, 2 pacijenta su prevezena u UKC Tuzla, ostali su vraćeni na kućno liječenje. Pored toga imali su i 3 terenske […]

Objava Servisne informacije za 04. septembar pojavila se prvi puta na Srebreni Radio.