Srebrenik.NET / Sport / Košarka / Vladimir Mićanović ostaje trener KK Gradine

Vladimir Mićanović ostaje trener KK Gradine

Košarkaše Gradine iz Srebrenika i u narednoj sezoni sa klupe ce predvoditi trener Vladimir Mićanović.
Ovo je prva vijest iz tabora plavih koji u novu sezonu kao i do sada ulaze sa visokim ambicijama. Iz godine u godinu košarkaši Gradine podizu ljestvicu svog uspjeha koji je prošle sezone dostigao vrhunac kada su se u Finalu Play off-a A1 lige poraženi od ekipe Vogošće. Na tom putu sjajno ih je vodio trener Vladimir Mićanović koji je brzo pobrao simpatije srebreničke publike buduci da se radi o mladom i perspektivnom treneru kojem je ovo već drugi mandat na klupi srebreničke Gradine.

„Sa trenerom Mićanovićem produzenje saradnje dogovorili smo za pet minuta s obzirom da su nam se poklopile ambicije i treba uzeti u obzir njegov uspjeh iz prošle sezone kada je sa ekipom Gradine napravio seriju od 11 pobjeda iz 12 odigranih utakmica sto svakako nije zanemarivo. Sada nam slijedi formiranje okosnice ekipe koja treba iznijeti glavni teret u narednoj sezoni i u dogovoru sa trenerom već imamo kontakte sa par provjerenih igrača koji ce dodatno zaostriti konkurenciju u po meni dosta dobrom sastavu KK Gradine.

Novost je da će u ovoj sezoni dojucerasnji kapiten Gradine Nurkanović koji se na kraju prošle sezone oprostio od aktivnog igranja imati novu funkciju. Naime, zamislili smo da Nurkanović sa svojim znanjem i iskustvom sve talentovane i nadarene igrače usmjeri u KK Gradinu gdje bi imali priliku da se kroz treninge izbore za svoje mjesto u ekipi. Uzimajući sve u obzir mislim da bi prestojeća sezona mogla biti najuspjesnija sezona u historiji srebreničke košarke“ riječi su predsjednika KK “Gradina“ Srebrenik gospodina Mujkic Adnana.

U narednih deset dana očekuje se prozivka i okupljanje igrača KK Gradine kako bi i službeno započeli pripreme za novu sezonu. Nadamo se da će košarkaši iz Srebrenika i u ovoj sezoni imati dosta uspjeha i da će napokon učiniti taj završni korak, a to je ulazak u viši rang takmičenja što Srebrenik svakako i zaslužuje.

The post Vladimir Mićanović ostaje trener KK Gradine appeared first on Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico