Srebrenik.NET / Sport / Košarka / Prvo kolo tri pobjede

Prvo kolo tri pobjede

U prvom kolu A2 Lige F BiH seniori Gradine su ostvarili pobjedu u Bugojnu nad debitantom Iskrom rezultatom 84-80. Kako smo culi nimalo lagana pobjeda ali najvaznije je da smo krenuli sa dva boda. Sljedece kolo seniori Gradine igraju u Srebreniku sa juniorima Slobode koji se takmice u A2 Ligi. Utakmica se igra u nedjelju sa pocetkom u 17 sati.

Liga mladih RKS Tuzla krenula je odlicno za pionire i kadete Gradine. Pioniri su bez problema savladali u Brckom svoje vrsnjake rezultatom 51- 35.  Kadeti su također ostvarili svoju pobjedu i na kraju je bilo 51-43 za Srebrenicane. Sljedece kolo dolazi Lukavac a utakmice pionira i kadeta se igraju u SRC Srebrenik u subotu sa pocetkom u 10 sati.

 

U nedjelju zvanicno pocinje sezona

KK Gradina ce u nedjelju 15.11.2009. godine zvanicno poceti sezonu 2009/10. Seniori taj dan gostuju u Bugojnu a pioniri i kadeti ce na megdan u Brcko. Ocekivanja su velika, to se posebno odnosi na seniore koji su se znatno pojacali jer pored Nurkanovica, Cosica i Delalica doveden je i Elezovic iz Tuzle. Nije nerealno ocekivati plasman u A1.

Pioniri imaju svoju sansu u Ligi mladih Tk koja ove sezone broji cak 13 klubova. Od novih tu su Gracanica i Sapna. Imamo talentovanu genraciju samo je pitanje koliko ce moci preuzeti na sebe i u kontinuitetu odigrati 24 utakmice.

Kadeti su znatno oslabljeni neigranjem Kenana Kaltaka jer sa njim i bez njega to  nije isti tim. Kaltak je vec postao jedan od kljucnih igraca u seniorskoj ekipi sto je veliki uspjeh. Nadamo se da ce kadeti moci kvalitetno odigrati sezonu jer pauza od godinu dana sigurno je nepovoljno uticala na njihov kvalitet. Nadajmo se da se to vise nikada nece ponoviti i da ce svaka generacija kosarkasa imati svoju sansu u mlađim kategorijama.

Ostavi komentar