Srebrenik.NET / Sport / Košarka / All star utakmice Lige RKS u utorak na Telex-u

All star utakmice Lige RKS u utorak na Telex-u

Završena je još jedna sezona Lige Mladih RKS Tuzla. Pobjednici u obje konkurencije su košarkaši tuzlanske Slobode čime su ipak sačuvali obraz tuzlanske košarke. Moramo istaći da je ova sezona u obje konkurencije bila najneizvjesnija do sada. Nama je drago što su pioniri Silver Kingsa jedini koji su odnijeli pobjedu nad Slobodom na njihovom terenu.

I ove sezone naši Silver Kingsi donose u Srebrenik još jedan pehar i to za treće mjesto a drugo je prilaplo ABC Basketu koji su se do kraja borili sa Slobodom a u zadnjoj utakmici izgubili na produžetak.

Kod kadeta naravno najbolja je Sloboda. Nakon šest “sušnih” sezona u Ligi mladih RKS Tuzla i košarkaši Gradine u Srebrenik donose pehar za drugo mjesto i na tom rezultatu im čestitamo.

Silver Kingsi se mogu pohvaliti sa još jednim uspjehom. Igrajući za Drugu OŠ Srebrenik, naši Kraljevi su donijeli još dva pehara ove sezone. Prvo mjesto sa Kantonalnog i treće mjesto sa Državnog takmičenja. Moglo je i bolje ali i ovo je rezultat koji nije nimalo lako ostvariti.

Dodjela pehara kao i All star utakmica Lige mladih RKS Tuzla bit će organizovana u utorak 16.06.2015. godine sa na košarkaškom terenu Telex u Tuzli sa početkom u 18:30 h.BHTelecomLogotip