Srebrenik.NET / Sport / Košarka / Silver Kingsi saradjuju sa Slavonijom

Silver Kingsi saradjuju sa Slavonijom

Pored Lige mladih RKS Tuzla gdje košarkaši  Silver Kingsa ostvaruju godinama odlične rezultate, ovaj sportski kolektiv sve češće sarađuje sa ekipama iz Hrvatske, tačnije Slavonije.

Bili su gosti na turnirima u Osijeku, Županji i Vinkovcima a također su ugostili te istoimene ekipe kroz organizaciju tradicionalnog turnira Silver Ball i prijateljske utakmice. Ove godine osvajač tradicionalnog turnira Silver Ball bila je ekipa Vinkovaca a prošle godine turnir je osvojio KK Osječki Sokol. Muške ekipe Silver Kingsa su bile veoma uspješne na turnirima u Osijeku i Vinkovcima, ženska ekipa je ostvarila zapažen rezultat na veoma jakom međunarodnom turniru u Županji. Ženske ekipe Županje i Vinkovaca bili su gosti u novembru mjesecu u Srebreniku.

KK Vinkovci je organizator veoma jakog Bozićnog turnira krajem decembra i uputili su poziv ženskoj ekipi Silver Kingsa da u sklopu turnira odigra revijalnu utakmicu.

Ovakvi i slični projekti imaju osim sportskog rezultata i sociološki karakter gdje se djeca iz relativno susjednih sredina upoznaju, druže i ostvaruju kontakte. Iz ovog udruženja napominju da sve ovo ne bi mogli ostvariti bez podrške svojih donatora od kojih bi izdvojili Sportski savez Općine Srebrenik, Općinu Srebrenik, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, BH Telecom kao i brojne donatore i prijatelje kluba.