Srebrenik.NET / Sport / Košarka / Seniori se pojacali

Seniori se pojacali

Mjesec Septembar bio je vlo aktivan kada su u pitanju seniori. U toku su pripreme seniora za A2 Ligu F BiH, a mlađe selekcije su također krenule sa aktivnostima.

Uprava kluba je morala da potrazi novog trenera seniorske ekipe jer se dosadasnji trener Edis Bajrektarevic vec ranije izjasnio da ne moze preuzeti vodstvo ekipe u ovoj sezoni. Doveden je novi trener Amir Delalic, bivsi igrac Sloboda Dite. Sa njim je dosao također bivsi “Ditas” Edin Nurkanovic na nama veoma potrebnu poziciju jedinice.

Treninzi su svaki dan u SRC Srebrenik a s obzirom da smo krenuli relativno rano sa pripremama sa pravom mozemo ocekivati visok plasman. Mora se istaci da je klub bio pod upitnikom ucesca u A2 Ligi ali spas u zadnji cas je dosao pojavljivanjem dvojice sponzora DOO DAMIRBAU i restoran “Evropa” koji su svojim finansijskim injekcijama zasluzili mjesto u Upravi kluba.

Prva prava provjera seniora bit ce 18.10. na turniru u Zivinicama gdje ce KK Gradina ucestvovati zajedno sa KK Brcko DC, KK Student Tuzla i domacinom KK Zivinice 78.

Ostavi komentar