Srebrenik.NET / Sport / Košarka / Lider pao u Srebreniku

Lider pao u Srebreniku

Košarkaši Silver Kingsa su danas napravili podvig. U okviru redovnog kola Lige mladih RKS Tuzla pobijedili su jednu od najboljih ekipa lige u obje konkurencije.

Silver Kings – Gračanica

Pioniri 42-29

Kadeti 51-50

Pioniri su zasluženo slavili visokom pobjedom. Samo prvu četvrtinu gostujući košarkaši su pružili otpor dok su u nastavku Kingsi napravili seriju i odnijeli veoma vrijednu pobjedu.

Kadeti su napravili podvig. Ekipa Grčanice je do ovog kola bila jedina neporažena ekipa u Ligi. Za domaću ekipu nastupio je oporavljeni Ahmičević i nadamo se da će do kraja sezone naši košarkaši uspjeti zadržati mjesto u gornjem dijelu tabele gdje objektivno i pripadaju. Pred sami kraj utakmice, najbolji igrač gostiju Mešetović se nakon nesretnog doskoka povrijedio te je morao napustiti parket. Želimo mu brzo ozdravljenje a našim momcima čestitamo na pobjedi i ujedno najavljujemo duplu pobjedu u Lukavcu u narednom kolu.

Revijalnu utakmicu su danas odigrali  i naši predpioniri. Bili su podijeljeni po školama koje pohađaju u dvije ekipe, Prva OŠ i Druga OŠ. Nakon vodstva ekipe Druge OŠ te poravnanja rezultata utakmica ja završena neriješenim rezultatom 23-23.

Ostavi komentar