Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Wayne Rooney ostaje u Manchester Unitedu

Wayne Rooney ostaje u Manchester Unitedu

Nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney definitivno je otklonio sve sumnje u svoju budućnost potpisavši novi petogodišnji ugovor koji ga za ovaj klub veže do juna 2015. godine, objavljeno je na oficijelnoj web-stranici engleskog kluba.

Potpisivanje novog ugovora je uslijedilo nakon dogovora zvaničnika Manchester Uniteda i Rooneyevog predstavnika.

“Bila je ovo jako teška sedmica za sve nas. Wayneu sam rekao da su mu vrata kluba uvijek otvorena i drago mi je što je odlučio ostati. Kada ste u velikom klubu, ponekad zaboravite koliko je to značajno. Mislim da je Rooney napokon shvatio koliko je velik Manchester United. Zadovoljan sam što je prihvatio izazov da bude vođa mlađim igračima i postane jedan od najslavnijih Unitedovih igrača. Siguran sam da će sada svi stati iza Waynea i dati mu podršku koja mu je potrebna da ponovo dostigne pravu formu”, rekao je manadžer Manchester Uniteda sir Alex Ferguson.

Nakon što je potpisao ugovor, Rooney je izjavio: “Oduševljen sam što sam potpisao novi ugovor sa Unitedom. U posljednjih nekoliko dana sam razgovarao sa našim menadžerom i vlasnicima kluba koji su me uvjerili da ovdje pripadam. U srijedu navečer sam rekao da je Alex Ferguson genije. Njegovo povjerenje i podrška su me uvjerili da ostanem.”

Ostavi komentar