Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Srebrenik u plavom: “Apachi” spremaju spektakl!

Srebrenik u plavom: “Apachi” spremaju spektakl!

Moj klub, moj grad!

Gradina se u subotu protiv Branitelja oprašta od prvoligaškog društva na svom terenu, gdje će se svojim navijačima zahvaliti na podršci u prošloj sezoni. U meču koji nema nikakav poseban rezultatski značaj s obzirom da Gradina ima deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost, dva kola prije kraja, izabranici Samira Adanalića se žele oprostiti od navijača pobjedom.
Posljedni poraz ova ekipa je imala upravo od Branitelja, 13. novembra prošle godine, tako da “plava četa” nije poražena 1260 minuta. Poseban spektakl prave vjerni “Apachi”, koji su redovno u ovoj polusezoni bodrili gradinu na svim gostovanjima, te bili 12-ti igrač. Srebrenik će biti obojen u plavo.  Slavljenička atmosfera je počela još u Gračanici, kada su “plavi” prošlog vikenda osigurali šampionsku titulu.
Nastavit će se u subotu, te završiti u narednu nedjelju, kada će klub na Trgu Alije Izetbegovića organizovati šampionsko slavlje.
Iako ovaj meč nema posebnog rezultatskog značaja, on ima jednu drugu dimenziju, s obzirom da će se promovisati novi šampion i budući član Premier lige.
Za navijače su pripremljene majice sa natpisom “Gradina šampion sezone 2011/12”, koje će se dijeliti prije početka utakmice.

Uprava na nogama

I dok se sprema slavlje i privodi kraju najuspješnija sezona Gradine u njenoj historiji, Uprava je dan-noć na nogama. U koordianciji sa Općinom, arihtektom i NSFBIH užurbano se radi na projektnoj dokumentaciji za završetak projekta izgardnje zapadne tribine sa parkinzima i pristupnim putem.
Paralelno se radi i na rješavanju ostala četiri aspekta licenciranja sportskog, administrativnog, pravnog te finansijskog, kako bi se na vrijeme obezbijedila licenca za Premier ligu.

(M.S./Srebrenik.NETwork)

Ostavi komentar