Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Srbima poraz i utakmica bez publike

Srbima poraz i utakmica bez publike

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) donijela je odluku da se prekinuta utakmica 4. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Italije i Srbije registrira rezultatom 3-0 za „azzurre“…

Riječ je o susretu 4. kola skupine C koji se trebao odigrati 12. listopada u Genovi, a koji je prekinut zbog divljanja srpskih huligana već u sedmoj minuti susreta.

Podsjećamo, tada su srpski huligani s tribina kišom petardi i baklji bombardirali teren. Škotski sudac utakmice Craig Thomson procijenio je da je nastavak utakmice prerizičan za zdravlje nogometaša i svojih suradnika na travnjaku, te je ona prekinuta. Zbog navijačkih je ispada utakmica i prvotno kasnila, te je započela s 40-minutnom odgodom.

Uz rezultatsku kaznu srpska je reprezentacija kažnjena i s dvije domaće utakmice odigravanja bez prisustva publike, od čega je kazna za drugu utakmicu pred praznim tribinama uvjetna, kao i sa 120.000 eura. To znači da će Srbi pred praznim tribinama igrati protiv Sjeverne Irske 25. ožujka sljedeće godine, dok će 6. rujna protiv Farskih Otoka ulaz gledateljima biti dozvoljen.

– Mi smo zadovoljni u dijelu kazne koji se odnosi na registraciju rezultata u korist Italije. Drugi dio kazne je također donekle očekivan, ali tek kada dobijemo kaznu u cjelosti na uvid, odlučit ćemo se hoćemo li se žaliti – komentirao je predsjednik Nogometnog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Istovremeno, Talijanski nogometni savez kažnjen je zbog propusta u osiguranju utakmice sa 100.000 eura.

Nakon ovakve presude UEFA-ine Disciplinske komisije situacija na ljestvici skupine C je sljedeća. Prva je Italija s 10 od maksimalnih 12 mogućih bodova, dok drugoplasirana Slovenija ima sedam bodova. Srbija je pretposljednja peta s četiri boda na kontu.

Izvor: www.nogometni-magazin.com

Ostavi komentar