Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Sportska javnost bruji o suđenju u Banovićima – U OFK Gradina ogorčeni sudijskim odlukama

Sportska javnost bruji o suđenju u Banovićima – U OFK Gradina ogorčeni sudijskim odlukama

OFK Gradina je proteklog vikenda gostovala u Banovićima gdje je u derbiju 10. kola Druge lige FBiH- “Sjever” poražena od Budućnosti rezultatom 1 : 0, no ono što je bacilo sjenu na samu utakmicu i rezultat jeste suđenje na utakmici.

Sportska  javnost i portali bruje o suđenju glavnog sudije Mirnesa Mujanovića iz Kalesije koji je po mnogima, svojim u najblažu ruku sumnjivim odlukama, odlučio pobjednika ovog derbija. Utakmica je proticala u više-manje ravnopravnoj borbi ekipa na terenu, polovinom drugog poluvremena Gradina je propustila sjajnu šansu da postigne gol, a onda pred sami kraj susreta na scenu stupa sudija Mujanović, koji prema riječima ljudi iz rukovodstva Gradina i navijača iz Srebrenik donosi nekoliko nevjerovatnih odluka na štetu gostiju iz Srebrenika.

Sporna odluka dogodila se u  u 85. minuti, kada je Mujanović dosudio indirektan udarac jer je golman Gradine navodno nepravilno ispucao loptu, a Likić je zbog prigovora dobio crveni karton. Ipak, rezultat se nakon indirektnog udarca nije promijenio,Gradina se odbranila s igračem manje, i onda se događa kulminacija kada je   Mujanović u sudijskoj nadoknadi dosudio jedanaesterac za Budućnost, iako prema tvrdnjama nije postojao nikakav kontakt medju igračima niti razlog za donošenje tako važne odluke koja je i odlučila na kraju samog pobjednika ovog derbi susreta, jer je domaća ekipa do jedinog gola na meču došla upravo sa bijele tačke  u sudijskoj nadoknadi.

Vrijedi pomenuti i da su igrači Gradine nakon dosuđenog penala krenuli da napuste teren prije kraja meče, ali su se na nagovor rukovodstva ipak vratili i završili meč kako ne bi pretrpili drastične kazne, a iz uprave Gradine najavljuju da će povodom svih ovih događaja u kojima je klub drastično oštećen uputiti i zvaničnu žalbu nadležnim komisijama.

The post Sportska javnost bruji o suđenju u Banovićima – U OFK Gradina ogorčeni sudijskim odlukama appeared first on Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico