Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Pjanić: Za Litvaniju ću biti spreman 100 posto

Pjanić: Za Litvaniju ću biti spreman 100 posto

Nogometni reprezentativci i danas su trenirali na stadionu Grbavica u Sarajevu uoči kvalifikacijskog susreta sa Grčkom u petak u Atini.

I danas je u ekipi vladala dobra atmosfera, a igrači su optimisti pred ovaj važan meč.

Nogometaš turskog Gaziantepspora Haris Medunjanin ističe da u Atinu idu ostvariti dobar rezultat, makar uzeli i bod. “Imamo dobru selekciju i možemo i pobijediti tamo. Grčka je iskusna ekipa, igraju stalno isto, brane se i čekaju priliku iz kontranapada. Na nama je da napravimo dobre akcije i da damo koji gol”, rekao je Medunjanin. Na pitanje o paklenoj atmosferi u Atini, Haris je rekao: “Navikli smo se na paklenu atmosferu, igramo stalno u Zenici”.

Dodao je kako je zadovoljan svojom formom, da je igrao četiri prvenstvene utakmice od početka sezone u Turskoj, te da je zadovoljan uslovima u novom klubu.

Miralem Pjanić neće moći nastupiti u prvoj utakmici u Atini zbog povrede, ali je došao na pripreme reprezentacije, jer je imao veliku želju biti sa saigračima i prijateljima. “Imao sam veliku želju da odigram ove dvije utakmice, ali nažalost za prvu neću biti spreman. Ljekari čine sve da budem sto posto spreman za drugu, također važnu utakmicu sa Litvanijom, i očekujem da će tako i biti”, rekao je Pjanić.

On je kazao kako su ga u Romi željeli poštedjeti dolaska na ove utakmice, jer je povrijeđen, ali je presudila njegova velika želja da bude uz svoje saigrače u reprezentaciji, što je i objasnio svojim poslodavcima. Pjanić iz ove dvije utakmice očekuje svih šest bodova.

Ostavi komentar