Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Ovo je čovjek koji svaki dan digne 37.500 eura

Ovo je čovjek koji svaki dan digne 37.500 eura

Do prije pola godine bio je najomiljeniji nogometaš Engleske i Manchester Uniteda, danas je predmet sprdnje i prijezira. Unatoč svemu, to očito u ovoj priči nije imalo ključnu ulogu. Wayne Rooney postao je u petak najplaćeniji nogometaš svijeta!

Zvuči nevjerojatno, ali menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, pristao je zadržati Waynea Rooneya pod nevjerojatnim uvjetima, pišu engleski mediji. Napadač Manchester Uniteda, koji u zadnje vrijeme nije niti sjena onog nogometaša od prije godinu dana, imat će ubuduće tjednu plaću od 250.000 funti, pišu Sun i Daily Mail.

Rooney je u petak potpisao novi ugovor s Manchester Unitedom do 2015. godine, iako je samo dva dana prije najavljivao kako je njegov odlazak iz kluba sigurna stvar. Prva opcija bio mu je gradski rival Manchester City, zbog čega su mu navijači Uniteda u četvrtak navečer banuli pred kuću i ostavili poruku: ‘Mrtav si odeš li u City!’.

Dan poslije dogodio se veliki preokret. Ipak, čini se da Rooney nije bio pritisnut samo prijetnjama smrću, nego i rekordnom plaćom od preko 8 milijuna kuna mjesečno. Naime, to je najveća plaća u povijesti nogometa, za čak 30.000 funti tjedno više od dosadašnjeg rekordera Cristiana Ronalda. Kada se zbroje premije i marketinški bonusi, Rooney bi u sljedećih pet godina trebao zaraditi 65 milijuna funti!

Nije loše. Tim više što je navodno uspio izboriti i bonus za navijače. Naime, njegov uvjet za ostanak bio je također i da klub uloži najmanje 60 milijuna funti u pojačanja već ove sezone. Možda ga navijači na kraju opet zavole…

Izvor: www.net.hr

Ostavi komentar