Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Morati:Inter će tražiti titule iz 1998. i 2002.

Morati:Inter će tražiti titule iz 1998. i 2002.

Na ofanzivu Juventusa i zahtev da im se vrate titule iz 2005. i 2006. patron Intera ima odgovor. Podsetio na 1998. i 2002.

MoratiTitula iz 1998. koja je pripala Juventusu ima mrlju, makar prema predsedniku Intera. Radi se o čuvenom penalu nad Ronaldom (duel sa Julijanom) koji nije sviran za Inter u duelu sa Juventusom.

Dugo godina su nero – azuri pominjali taj meč i upirali prstom u Mođija i Juventus.

Što se tiče 2002. nije baš najjasnije na šta cilja Morati. Te sezone je Inter izgubio “skudeto” u poslednjem kolu, kada im je bila potrebna pobeda u Rimu protiv Lacija.

Izgubili su sa 4:2, pa je Juve trijumfom u Udinama stigao do šampionske krune.

AnjeliU svakom slučaju, stvari prerastaju u farsu, pošto će federacija sačekati ishod suđenja u Napulju, gde se Morati nije pojavio. Stigli su i novi transkripti koji teško optužuju pokojnog predsednika Intera, Đačinta Faketija za pritiske na komesara za suđenje, i čak ulaženje u sudijsku svlačionicu na poluvremenu.

Međutim, kako god se završi, 2006. je bila samo farsa, a u italijanskom fudbalu se nije promenilo baš ništa.

ModjiUostalom, predsednik Juventusa Anjeli je pred deoničarima rekao da se uvek divio Mođiju, ali da je sada Marota generalni menadžer, no i da Mođi ostaje deo istorije Juventusa.

To je na skupštini kluba propraćeno ovacijama, iako se prethodno rukovodstvo trudilo da se distancira od Mođija. Klub je zauzeo sada novi kurs…

Mnogi su to skloni da protumače praktično kao najavu povratka najprokaženijeg čoveka u italijanskom fudbalu, u svojstvu neformalnog savetnika Anjelija.

Izvor: www.sportske.net

Ostavi komentar