Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Mladi Džaferović prešao iz Gradine u Zvijezdu

Mladi Džaferović prešao iz Gradine u Zvijezdu

Hamdija Džaferović

Hamdija Džaferović, junior srebreničke Gradine, danas je potpisao ugovor sa premijerligašem Zvijezdom iz Gradačca i definitvno postao njihov igrač.

Talentirani napadač danas je obavio prvi trening sa seniorskim timom Zvijezde, pod budnim okom šefa stručnog štaba Zorana Kuntića.

Već ovog vikedna Džaferović će debitirati za juniorsku ekipu Zvijezde, koja gostuje u Prijedoru.

Motiv odlaska iz Gradine koja nastupa u Prvoj ligi F BiH, kako kaže Džaferović, njegova je želja da brže napreduje. Birajući između 3-4 ponude koje je još od ranije dobio, odlučio se za Zvijezdu. Na njegovom dolasku posebno je insistirao Alija Škahić, jedan od ključnih ljudi u upravi gradačačkog kluba.

-Zvijezda je jedan od naših najorganizovanijih klubova u kojem se veoma ozbiljno radi. Vjerujem da ću napredovati i svoj fudbalski razvoj usmjeriti na pravi način-kaže mladi igrač koji je nastupajući za juniore Gradine u 13 utakmica postigao 21 gol.

Iako o tome ne želi previše govoriti, jedan od razloga napuštanja kluba u kojem je ponikao je i taj što nije dobio značajniju minutažu u seniorskoj ekipi.

-Želim samo da se zahvalim svojim saigračima iz Gradine na dosadašnjoj saradnji i želim im ulazak u Premijer ligu. Posebno bih se zahvalio treneru juniroskog tima Nerminu Džafiću na ukazanom povjerenju-kaže Džaferović.

Ostavi komentar