Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Gradina pred susret sa Željezničarem

Gradina pred susret sa Željezničarem

Gradina u subotu dočekuju najtežeg mogućeg protivnika u ovome momentu. U Gradačcu će Plavi ugostiti Željezničara u Gradačcu, protiv kojeg će tražiti prvu ovosezonsku pobjedu. I dok je to za mnoge (ne) moguća misija, novi trener Gradine Fuad Grbešić smatra da Srebreničani nisu bez šansi u ovome duelu i da vjeruje kako će njegov tim pružiti adekvatan otpor Sarajlijama.

– Željezničar je aktuelni prvak BiH i to dovoljno govori ko nam je naredni protivnik. I da imamo 20 bodova kad igraš protiv Želje nisi favorit, posebno u ovome momentu kada imamo svega tri boda. Međutim, smatram da mi ako budem disali svi kao jedan, ako budemo prije svega bili odgovorni, hrabri i odvažani, onda je sve moguće, kaže novi šef Stručnog štaba, Fuad Grbešić.

Press uoci Zelje 18.10.

Sličnog je razmišljanja i desni bek Osman Hodžić, koji vjeruje kako će on i njegovi saigraču pružiti maksimum u duelu sa izabranicima Amara Osima.

– Željo je motiv za sve nas i zato želimo da odigramo što bolje. Smatram da je u ovome meču sve osim poraza uspjeh, a koliko ćemo uspjeti, vidjet ćemo u subotu, kaže Hodžić.

Grbešić ima određenih poteškoća sa sastavljanjem ekipe, s obzirom da Tosunović ima tri žuta kartona i nema pravo nastupa, dok od duela sa Zvijezdom, sa ekipom ne vježbaju Zoletić i Alić, na koje “coach” Srebreničana ne računa u ovome meču. Meč između Gradine i Željezničara na programu je u subotu od 15h na stadionu “Banja-Ilidža” u Gradačcu a prenosit će se i direktno putem operatera BH Telecoma tj.”Moja TV”.

Ostavi komentar