Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Gradina ostala bez trenera

Gradina ostala bez trenera

Trener Gradine Samir Adanalić ponudio je ostavku na mjestu šefa Stručnog štaba nakon domaćeg poraza od Veleža od 1:3. Adanalić smatra da je kao trener odgovoran što ekipa u četiri kola ima samo dva boda, te ovaj čin smatra moralnim.

– Kada ekipi ne ide kao nama, onda je sasvim prirodno i normano da trener da ostavku. Očekivalo se da savladamo Veleža ali na kraju se utakmica potpuno okrenula i s obzirom da nismo ostvarili u tri domaće utakmice nijednu pobjedu, osjećam se sukrivcem za to i mislim da je najbolje da ovaj moj posao nastavi neko drugi, što bi po meni trebao biti pozitivan šok za ekipu, kaže Adanalić.

On smatra kako slab start Gradine ne znači da se treba predati, nego naprotiv, da se na vrijeme napravi prestroj i pokuša u narednim utakmicama doći do što boljih rezultata.

– Po meni u svakoj narednoj utakmici treba tražiti šansu da ekipa osvoji bodove i to već odmah u narednom meču u Trebinju. Vidite da Zvijezad nema nijednog boda, da Travnik i Radnik također imaju po dva boda, Borac tri i nekoliko ekipa po četiri. Dakle, ima još 26 utakmica i dovoljno vremena da se reaguje, a smatram da će novi trener unijeti nešto novo u ovu ekipu. Ja sam se iskreno i umorio i potrošio. Ekipu sam vodio skoro pune dvije sezone u Prvoj ligi FBiH i od kraja prošle sezone mnogo se radilo na ovome, ali eto nije išlo, veli još uvijek aktuelni trener Gradine.

O njegovoj ponudi raspravljat će Izvršni odbor Gradine, a sve odluke Adanalić će prihvatiti.

– Mislim da nema razloga da ne prihvate moju ostavku jer svjesni smo svi da nam treba neka promjena. Gradina je moj klub i ostat ću raditi nešto što mi se ponudi, ali mi sad treba malo odmora od svega. Ovo je uistinu naporno i stresno, kaže za kraj Adanalić.

 

(ofkgradina.ba)

Ostavi komentar