Džumhur pobijedio Edmunda za prvo ATP finale u karijeri

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u finale ATP turnira u Winston-Salemu, koji se igra za nagradni fond od 664.825 dolara.

Džumhur je u polufinalu pobijedio Britanca Kylea Edmunda sa 1:6, 7:5, 6:3, za sat i 53 minute igre.

Prvi bh. reket nastavio je uspješan niz i savladao 45. igrača svijeta, drugi put u karijeri. Nakon prvog seta koji je u potpunosti pripao Britancu, Džumhur je u nastavku meča uspio popraviti igru, prvenstveno smanjiti broj neiznuđenih grešaka, a u 12. gemu doći do brejka te izjednačiti rezultat u setovima.

U trećem setu bh. teniser je došao do brejka u četvrtom gemu, ali je Britanac ubrzo uzvratio. Ipak, Džumhur je odmah u sljedećem gemu uspio još jednom oduzeti servis britanskom teniseru te povesti sa 5:3, a potom osvojiti i svoj servis za plasman u prvo finale u karijeri na ATP touru.

”U prvom setu nisam imao neke šanse. U  drugom sam zaigrao bolje i kod vodstva od 6:5 uspio sam da se izdignem što mi je pomoglo u trećem setu. Bio sam malo umoran i u ovom meču, a nadam se da ću biti spreman za finale. To je moje prvo finale i moram da budem spreman”, rekao je Džumhur poslije meča.

Pobjedom nad Edmundom i plasmanom u finale Džumhur je dobio dodatnih 60 bodova i na ATP live rankingu napredovao na rekordno 56. mjesto.

U finalu će igrati s pobjednikom meča Roberto Bautista Agut (Špa/1) – Jan-Lennard Struff (Njem).

The post Džumhur pobijedio Edmunda za prvo ATP finale u karijeri appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]