Armin Sinanović najavio povratak OK Gradine u Premier Ligu

Piše: Dženan Lelić

Odbojkaši srebreničke Gradine lako su izašli na kraj sa slabašnom ekipom Čapljine. Konačan ishod ovog meča glasio je 3:0. Odbojkaši našeg kluba još jednom odigrali su pristojnu utakmicu i obilježili četvrtu pobjedu u nizu. Ovom pobjedom naši igrači su se popeli na 4. poziciju na tabeli Super lige za muškarce. Nakon utakmice dobili smo izjavu od kapitena, velikog i vrhunskog vođe, korektora ekipe:”Evo kako i sami vidite potvrdili smo trijumf od prošle sedmice, odigrali smo finu, pristojnu utakmicu. Od prije smo poznavali ekipu HOK Čapljine i znali smo da je ekipa u raspadu ali smo ih ipak sa “respektom” dočekali. Eto šta da kažem, ipak rezultat sve govori. Mi smo jedna veoma kvalitetna ekipa sačinjena od igrača kojima je ovo sporedno zanimanje, neki studiraju, neki su zauzeti poslom tako da jedva stižemo na treninge, a ovo je možda jedina ekipa gdje je igrački kadar sastavljen od domaćih igrača a da ti igrači imaju kvalitet pokazuju ove pobjede i ovo mjesto na tabeli. Moram reći kako ovi momci na čelu sa mnom nemaju nikakva primanja u klubu prosto rečeno igramo “džaba” igramo iz ljubavi prema odbojci i ljubavi prema ovome gradu”. – ističe Armin Sinanović za Srebrenik.NETwork.
Na pitanje da li Srebrenik može očekivati Premier ligu naredne sezone Sinanović je rekao: “Naravno, nama je cilj povratak u vrh odbojkaške lige BiH uz povratak srednjaka Adila Ibračevića(OK Domaljevac) i Sanela Imamovića(OK Domaljevac) mislimo da ćemo istrajati ka našem cilju, a to je Premier liga. Ovim putem apelujem na građane opštine Srebrenik, kao i popularne “Apache”, da dođu na sljedeću našu utakmicu,  da zajedno zaključimo ovu sezonu i da uđemo u Premier ligu”.

1723090_10152229064089438_3070813_n

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.

Komentariši