Slovenija: Policija uhapsila muškarca dok je čekao da primi osmu dozu vakcine protiv koronavirusa

Policija u Sloveniji je uhapsila muškarca koji je primio sedam doza vakcine protiv koronavirusa i čekao osmu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode policijski zvaničnici dok je čekao prijem osme doze, policija je uhapsila muškarca koji je već primio sedam doza vakcine. U protekla dva mjeseca bio je vakcinisan na raznim mjestima za vakcinaciju i identificirao se imenima ljudi kako bi im dao očiglednu potvrdu o primanju vakcine. Kriminalisti su optužili petoricu muškaraca sa područja Gorenjske i Ljubljane za manipulaciju vakcinacijom protiv COVID-19.

Sumnja se na lažnu provjeru sadržaja. Kako je saopšteno iz PU Kranj, prvoosumnjičeni se u posljednja dva mjeseca na mjestu cijepljenja legitimirao u ime preostalih osumnjičenih i vakcinisao se kako bi im dao očigledan certifikat. Prije nego što ga je policija privela, muškarac je primio prvu dozu vakcine za trojicu saosumnjičenih, druga je naručena. Već je primio dvije doze vakcine za četvrtog osumnjičenog i za sebe.

Muškarac je primio ukupno sedam doza vakcine i uhapšen je u pokušaju osme vakcinacije. Dobio je novac za vakcine koje je primio. Ostala četvorica osumnjičenih iskoristili su njegovu nevolju i lične prilike u svoju korist i naveli ga na krivično djelo, uprkos mogućim posljedicama po njegovo zdravlje.

Policija je privela muškarca, a potom mu je sud prošle sedmice odredio pritvor.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …