Slijepi dječak uz pomoć oca pratio Messijev gol, njegova reakcija oduševila ljude

Slijepi 12-godišnjak iz Venecuele Sebastian Filoramo uspio je pratiti podvige svog omiljenog nogometaša Lionela Messija na Svjetskom prvenstvu u Kataru uz malu pomoć svoga oca, a njegova dirljiva snimka sve je oduševila.

Sebastian je izgubio vid kada je imao samo sedam mjeseci, no to ga nije spriječilo da postane veliki obožavatelj Messija i prati svaku utakmicu gdje igra argentinska superzvijezda. On to uspijeva pomoću svoga oca Manuela koji mu pomaže opisati akciju s terena pomičući dječakove ruke po nogometnoj ploči “na dodir”.

Riječ je o ploči s reljefnim ispupčenjima koje dječaku dočaravaju nogometni teren te tako on, uz pomoć druge osobe, može shvatiti gdje se lopta nalazi i tko je od igrača ima.

“Najbolji otac na svijetu”

Dječak je na taj način pratio i utakmicu Argentine te Messijev pogodak u njihovoj pobjedi protiv Meksika, a snimljeni trenutak kada se dječak raduje golu osvanuo je i na društvenim mrežama gdje su mnogi priznali da im je “otopio” srca.

“Taj gol me čak više ne boli”, napisao je jedan korisnik iz Meksika. Mnogi su pohvalili i Sebastianovog oca jer je svom sinu pomogao da doživi ovaj prekrasni trenutak sreće, a dodijelili su mu titulu “najboljeg oca na svijetu”.

Inače, Messi je ovim pogotkom vratio Argentinu na pravi put nakon šokantnog poraza od Saudijske Arabije, nakon čega je uslijedila i pobjeda ove reprezentacije protiv Poljske.

The post Slijepi dječak uz pomoć oca pratio Messijev gol, njegova reakcija oduševila ljude appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Poljice: Motociklista zadobio teške tjelesne povrede

Jučer oko 18,00 sati na dijelu regionalnog puta R-471 u mjestu Poljice, grad Lukavac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao E.O., rođen 1998.godine iz Poljica koji je upravljao motociklom „Yamaha“.   Dana, 9.10.2023.godine oko 18,00 sati na dijelu regionalnog puta R-471 u mjestu Poljice, grad Lukavac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je […]