Škola sporta Bambi Lukavac: Kvalitetno usmjeravanje djeteta u sportsku disciplinu

Škola sporta Bambi u Lukavcu usmjerena je prije svega na zadovoljenje potreba za kretanjem, unapređenjem zdravlja, razvoj motoričkih i intelektualnih sposobnosti te sociološki razvoj djece.
-Naš cilj je da djeca kroz raznovrsne aktivnosti i igru pored razvoja fizičkih aktivnosti, zavole sam čin vježbanja i da se navika za vježbanjem ugradi u njihovu svakodnevnicu. Prednost ovog programa je što djetetu daje svestranost, dakle veliku širinu u smislu motorike i koordinacije, što je daleko veći kvalitet u odnosu na usmjeravanje djeteta u samo jednu sportsku disciplinu, kazao je Damir Haračić.
;
Damir Haračić profesor je  tjelesnog i zdravstvenog odgoja, a kroz 10-to godišnje bavljenje atletikom četiri puta je proglašavan za sportistu općine Lukavac, dodijljena mu je počasna plaketa Općine Lukavac i nagrada za sportistu Tuzlanskog kantona za 2005. godinu. Višestruki prvak BiH u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, kadetski, juniorski i seniorski rekorder u BiH u disciplini 110m prepone i troskok. Najbolji junior Balkana za 2003. godinu, finalista Mediteransih igara 2005. godine, finalista juniorskog Evropskog prvenstva.

Profesor Haračić, poziva zainteresovane roditelje da učlane svoje djecu u Školu sporta Bambi te da djeci pruže priliku za pravilan i zdrav razvoj.
-Koristim ovu priliku da pozovem sve zainteresovane roditelje djece uzrasta od 4-9 godina da nam se obrate i pruže priliku svojoj djeci za pravilan i zdrav razvoj te upoznavanje sa čarima sporta, kaže Damir Haračić je profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Inače, škola je počela sa radom u januaru 2017. godine, a kada vremenski uslovi dozvoljvaju, treninzi se odvijaju na Gradskom stadionu Jošik u Lukavcu tri puta sedmično. Opširnije informacije o Školi sporta Bambi možete pronaći i na Facebooku.
Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …