# Skandal u Evropskom Nogometu: Ogromne Kazne Za Hrvatsku, Albaniju i Srbiju!

Kazne EURO 2024

Skandal u Evropskom Nogometu: Ogromne Kazne Za Hrvatsku, Albaniju i Srbiju!

Evropska nogometna scena treba da bude potresena skandalom bez presedana. UEFA je izrekla kazne u ukupnoj vrijednosti od nevjerovatnih 1.293.645 eura, a među najteže kažnjenima su Hrvatska, Albanija i Srbija. Šokantni iznosi i nesrazmjerna kazna izaziva bijes i frustraciju navijača širom Balkana.

Hrvatska na vrhu liste kazni

Hrvatska je na neslavnom prvom mjestu sa kaznom od nevjerojatnih 220.875 eura. Ovo je ogroman udarac za hrvatski nogomet, koji se već suočava s brojnim izazovima na domaćem terenu. Navijači su ogorčeni, zbog ovakve kazne ali i igre reprezentacije.

Albanija na drugom mjestu liste kazni

Albanija se našla na drugom mjestu po visini kazne, sa čak 171.375 eura. Ovo je veliki šok za albansku nogometnu zajednicu, koja je u posljednje vrijeme pokazivala značajan napredak na međunarodnoj sceni.

Ni Srbija nije ostala pošteđena kazni

Na trećem mjestu, Srbija je kažnjena sa 166.625 eura. Ova vijest je izazvala veliku buru među srpskim navijačima i sportskim radnicima. Pitanje koje svi postavljaju jeste: zašto su balkanske zemlje na meti UEFA-e? Da li se radi o pristrasnosti ili su kazne zaista zaslužene zbog onakvog ponašanja navijača ove zemlje ?

Kazne EURO
Za razliku od balkanskih zemalja, Njemačka je prošla relativno dobro, sa kaznom od 23.375 eura, što je svrstava u sredinu liste kažnjenih. Ovo dodatno pojačava osjećaj nepravde među balkanskim navijačima, koji se pitaju zašto su njihove zemlje tako drastično kažnjene. Još veći šok je izazvala vijest da Francuska, Slovačka i Španija nisu platile nikakve kazne u grupnoj fazi. Ovo je podiglo mnoga pitanja kod navijača o jednakosti i pravednosti unutar UEFA-e. Kako je moguće da velike nogometne sile poput Francuske i Španije ne dobiju nikakve kazne, dok se balkanske zemlje suočavaju sa astronomskim iznosima? Jesu li to njihovi navijači tako pitomi i kulturni ?

Ukupno, UEFA je izrekla kazne u vrijednosti od 1.293.645 eura.

Javnost je podijeljena. Dok jedni smatraju da su kazne opravdane i da je disciplina nužna za održavanje reda u sportu, drugi su uvjereni da se radi o pristrasnosti i nepravdi prema manjim zemljama. Navijači iz Hrvatske, Albanije i Srbije planiraju proteste i traže odgovore.

Također provjerite

Poslovna ideja

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U IMPAKT INKUBATORU POSLOVNIH IDEJA GRAD SREBRENIK

IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program inkubacije poslovnih ideja odnosno podrške realizaciji poslovnih ideja i sastoji se iz sljedećih komponenti: Poduzetnička obuka u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusirana na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje poduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela. Priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela. Dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate na području Grada Srebrenika, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima za podršku poduzetnicima. Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Autoput-Cestarina_2024

Novi Elektronski Maut Sistem na Hrvatskim Autoputevima od 2026

Novi Elektronski Maut Sistem na Hrvatskim Autoputevima od 2026 Uvođenje elektronskih vinjeta i ALPR sistema …