Sjajna atmosfera pred Velež

U plavom taboru je sve podređeno subotnjem ogledu sa Veležom, gdje Gradina očekuje prvu premijerligašku pobjedu. Izabranici Samira Adanalića svjesni su kako su do sada previše kiksali i da dva boda iz tri duela nikoga ne mogu zadovljiti u plavim redovima, zbog čega se očekuje prvi trijumf plave lokomotive. Na jednom od zadnjih treninga pred duel sa Rođenima, plavi su najviše vježbali završnicu, s obzirom da Adanalić želi pogodak i ovjeravanje pobjede. Premda će Srebreničani u subotu u Gradačcu biti oslabljeni za neigranje Adina Džafića koji se povrijedio na Koševu, te ranije povrijeđene Michellinija, Malika Smajlovića i Hodžića, onda se može kazati kako coach Gradine ima određenih problema sa sastavljanjem ekipe.

Detalj sa treninga

– Problema je uvijek bilo i biće ih, no mi smo svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo i da nam se pobjeda postavlja kao imperativ do koje jednostavno moramo doći. Spremni smo ostaviti dušu za prvu pobjedu, kaže Ermin Husejnbašić.

Teško je prema treningu bilo odrediti koja će postava istrčati u udarnih 11, ali bez obzira na koga se Adanalić odluči da krene susret i ko će ostati na klupi, jasno je da svi žive za trijumf nad Mostarcima.

 

 

(OFK Gradina)

Pogledaj i ovo

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.

Sastanak članova Lige mladih RKS Tuzla u SRCA Ajdinovići

U pauzi prvenstva Lige mladih RKS Tuzla predstavnici klubova tog takmičenja su boravili u SRCA …

Komentariši