Srebrenik.NETwork

Silver Kingsi ucestvovali na medjunarodnom turniru u Hrvatskoj

U nedjelju 08.01. 2017 godine u organizaciji Kosarkaske akademije Osijek je u OSijeku organizovan tradicionalni Novogodisnji turnir koji je bio medjunarodnog karaktera. Ukupno je ucestvovalo 6 ekipa i to dvije iz Hrvatske (KK Osjecki Sokol i KA Osijek), dvije iz Srbije (KK Dunav Apatin i KK Sombor) i dvije iz BiH (KK Gradina Tesanj i SS Silver Kings Srebrenik)

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe. Silver Kingsi su bili u grupi sa KK Osjecki Sokol i KK Dunav Apatin.

Prvu utakmicu Kingsi su igrali sa KK Osjecki Sokol i nakon lose igre i zaostatka od oko desetak poena smogli su snage u zadnjem periodu da stignu domacina i pobijede minimalnim rezultatom 46-43.

Za razliku od prve utakmice u drugoj su momci iz Srebrenika prvo poluvrijeme odigrali odlicno. Imali su prednost od cak 14 poena nad znatno visom i fizicki spremnijom ekipom iz Apatina. Ipak umor nasih igraca i nedostatak visine i snage su nam napravili problem u skoku sto su momci iz Apatina to iskoristili i pobijedili rezultatom 45-40 i time se plasirali u finale za prvo mjesto.

U utakmici za prvo mjesto Kosarkaska akademija Osijek je odnijela pobjedu nad KK Dunav Apatin. U borbi za trece mjesto Sombor je savladao Silver Kingse i u utakmici za peto mjesto  Osjecki Sokol je savladao tesanjsku Gradinu.

Konacan poredak:

  1. Kosarkaska akademija Osijek
  2. SKA Sombor
  3. KK Dunav Apatin
  4. SS Silver Kings
  5. KK Osjecki Sokol
  6. KK Gradina Tesanj

Cestitamo domacinu na odlicno organizovanom turniru.

Exit mobile version