Silver Kingsi gostovali u Sarajevu

Protekli vikend predpionirska ekipa Škole košarke Silver Kings je gostovala u Sarajevu gdje su odmjerili snage sa KK Real Way Sarajevo gdje su doživjeli svoj prvi poraz minimalnim rezultatom 57-54.

Košarkaši Silver Kingsa rođeni 2000. godine i mlađi su do sada igrali utakmice na području TK, Brčko Distrikta i u Vinkovcima gdje nisu znali za poraz. Zbog toga protivnika koji bi im očitao lekciju morali smo naći u Sarajevu sa KK Rel Way koja je trenutno jedna od najboljih ekipa na području Sarajevskog kantona. Rukovodstvo ŠS Silver Kings je obećalo da će u slučaju pobjede u Sarajevu naredni protinik biti beogradski Partizan ali to se za sada neće desiti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Početak kao i veći dio utakmice Kingsi su imali prednost, ali dobra fizička pripremljenost Sarajlija donijela je prevagu u zadnjoj četvrtini gdje su domaći ostvarili pobjedu minimalnim rezultatom 57-54.

Srebrenik je dobio još jednu sjajnu generaciju košarkaša i uvjereni smo da će ovi momci nastaviti sa dobrim rezultatima u narednom periodu. Već od septembra jedan dio njih će biti prebačen u takmičarsku kategoriju pionira i nastupit će u Ligi mladih RKS Tuzla. Moramo napomenuti da su neki od njih zbog neispunjavanja školskih obaveza trenutno suspendovani ali smo uvjereni da će taj problem oni brzo riješiti i nastaviti sa svojim usavršavanjem.

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Kreće košarkaška liga za djevojčice

Predstavnici Škole sporta Silver Kings je na sastanku sa ostalim klubovima koji je održan 14.12. …

Komentariši